Recept: Oriëntaalse kip met ras el hanout / Recipe: Oriental chicken with ras-el-hanout

IMG_0752Ingrediënten / Ingredients

  • 6 drumsticks / 6 chicken legs
  • 3 wortels / 3 carrots
  • 2 tomaten / 2 tomatoes 
  • 250 gr. doperwten uit blik / 250 gr. / 8 oz canned green peas
  • 1 rode ui / 1 red onion
  • olijven / olives
  • olijfolie / olive oil 
  • ras el hanout / ras el hanout 

Ingredïenten marinade / Ingredients marinade

  • 1 ui / 1 onion
  • 4 tenen knoflook / 4 garlic cloves
  • 4 eetlepels olijfolie / 4 tbsp olive oil
  • 2 eetlepels citroensap / 2 tbsp lemon juice
  • klein stukje verse geraspte gember of gemberpoeder naar smaak / small piece of freshly grated ginger or ground ginger to taste
  • zout  / salt 
  • peper / pepper
  • 2 afgestreken eetlepels ras el hanout / 2 tbsp ras el hanout
  • 2 theelepels kerriepoeder / 2 tsp curry powder

Bereidingswijze / Directions

  1. Rasp de ui en meng deze vervolgens met de rest van de ingrediënten voor de marinade en wrijf de kip hiermee in. Zet de gemarineerde kip vervolgens gedurende 1 à 2 uur in de koelkast. Grate the onion and mix it together with the rest of the marinade ingredients. Sprinkle the marinade on the chicken legs. 
  2. Verwarm de oven voor op 220 C°. / Preheat the oven to 220 C° or 425 F°.
  3. Schil de wortels en snij ze in ringen. Was de tomaten en snij deze vervolgens in partjes. Snij ook de rode ui in partjes (een gewone gele ui gebruiken kan natuurlijk ook). Verdeel de groenten in een ovenschaal en voeg hieraan de doperwten en olijven toe. Meng dit door elkaar en besprenkel de groenten rijkelijk met olijfolie. Voeg vervolgens ras el hanout, zout en peper toe naar eigen smaak. / Peel the carrots and cut them in thin slices, do the same with the red onion (you could also use a yellow onion). Wash the tomatoes and cut them in wedges. Spread the vegetables evenly in a roasting tray and add the green peas and olives (add as many olives as you like). Mix everything together and sprinkle olive oil all over. Add ras el hanout, salt and pepper to taste.
  4. Haal de gemarineerde drumsticks uit de koelkast. Verdeel deze vervolgens over de groenten. / Take the marinated chicken legs out of the fridge. Add them on top of the vegetables. 
  5. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. De kip moet 40 minuten in de oven en je dient deze halverwege om te draaien. Na 40 minuten de kip uit de oven halen en de ovenschaal bedekken met aluminiumfolie. Vervolgens zet je de kip nog 20 minuten in de oven om de groenten te laten garen. / Place the roasting tray in a preheated oven. Bake the chicken legs for 40 minutes and turn them after the first 20 minutes. After 40 minutes you take the chicken out of the oven and cover the roasting tray with aluminium foil. Put everything back in the oven for another 20 minutes.
  6. Haal de kip uit de oven (wel even controleren of hij goed gaar is en of de groenten gaar zijn, zo niet, aluminiumfolie er weer over heen en nog even in de oven) en smullen maar! / Remove the chicken legs from the oven and check if the meat is white. If not, wrap it all again with aluminium foil and put it pack in the oven for another 10 minutes till it’s done. Serve with couscous, baked potatoes or rice.

Bon appétit!

Tip: als bijgerecht kun je couscous serveren of taboulé, gebakken aardappels of rijst kan ook. 

 

2 gedachtes over “Recept: Oriëntaalse kip met ras el hanout / Recipe: Oriental chicken with ras-el-hanout

  1. Esther Verschuren zegt:

    De kip staat in de marinade, maar helaas zullen we het vandaag nog niet kunnen eten aangezien ik mij heb vergist in de tijd: marineren 2 uur en dan nog een uur in de oven. Wij Hollanders eten nu eenmaal niet zo heel laat…..Maar morgen zal de marinade nog beter ingetrokken zijn en zal het nog lekkerder zijn! Het ruikt nu in ieder geval al heerlijk (ook mijn handen trouwens)! Wordt vervolgd……

Plaats een reactie